recreoblogg.no

Gavetips, trender, nyheter og inspirasjon om gaver til baby, barn, han, henne, brud & bryllup.

img

Hva er pima bomull?

/
/
1965 Views
Pima bomull
Pima bomull (Bilde fra Livly Clothing)

Hva er pima bomull? Pima bomull er en type bomull som dyrkes hovedsakelig i Peru, det sørvestlige USA og Australia. Det anses å være en av de overlegne blanding av bomull og er ekstremt holdbar og absorberende. Pima bomull er oppkalt etter Pima, en gruppe amerikanske indianere som først dyrket planten i USA, men pima bomullens opprinnelse er dens dyrking i Peru. Pima bomull er av Gossypium barbadense arten. Arten er en tropisk frostsensitiv flerårig plante som produserer gule blomster og har svarte frø. Dyrking av Pima bomull ble spesielt populær i begynnelsen av det 20. århundre.

Hva er forskjellen på pima bomull og vanlig bomull?

Pima bomullen har lengre fibre enn vanlig bomull. Dette gjør at pima bomullen er mykere og mer slitesterk enn vanlig bomull. Pima bomullen absorberer bedre og er varmere enn annen bomull. På grunn av pima bomullens lange fibre kan vevingen gjøres tettere og skaper et meget slitesterkt materiale. Mange produsenter av denne bomullen hevder at deres produkter kan vare så mye som opptil 50 prosent lengre enn stoffer laget fra andre former av bomull.

De største forskjellene mellom vanlig bomull og bomull Pima er styrken av fiberen, finhet av fiber og fiberlengden. Fibrene i Pima bomull er 35% lengre enn de fibrene av vanlig bomull. Dette sikrer at stoffet er mykere og mer glansfullt. Lengre fiber betyr mykere tråd, og mindre nupper.

Fordelene med pima bomull

En av fordelene med Pima bomull er at tykkelsen av det stoffet som veves skaper et meget slitesterkt materiale. Denne kombinasjonen av mykhet, styrke og holdbarhet har tjent Pima bomull sin globale status som luksuriøs bomull. Derfor blir pima bomull foretrukket der plagget skal være mot huden og spesielt sart baby og barnehud.

Peruvian høstingsteknikker kan også forbedre totalkvaliteten på sluttproduktet. Modernisering av bomullsproduksjonsprosessen har åpenbart oppstått i Peru, men noen peruanske pima plantasjer høster fortsatt bomullen for hånd. Håndplukking fører til færre mangler i garnet, noe som gir en jevnere mykere finish. Det er også en mer miljøvennlig prosess.

Produkter laget av pima bomull varer lengre og fargene varer lengre. Dette er fordi pima bomull absorberer fargen bedre. Plagg laget av pima bomull er også mer miljøvennlig. Grunnen er at du trenger ikke å bytte ut plagget for om lang tid eller andre kan arve plagget, dermed mindre produksjon og mindre avfall. Ikke overraskende, produkter laget med pima bomull er også dyrere, noen ganger betydelig mer, men den himmelske herlig følelsene av pima bomull gjør det verdt prisen.

Hvorfor velge pima bomull i babyklær og barneklær?

Livly Clothing baby og barneklær
Livly Clothing

Nyfødte babyer har hud som er opptil 10 ganger mer følsom enn en voksen. Fra det tidspunktet babyen din utvikler seg fra et embryo til et spedbarn tar det9 måneder, kan det ta opptil 12 måneder før huden deres utvikler seg fullstendig.

Menneskets hud er bygd opp av tre lag: overhuden (epidermis), lærhuden (dermis) og underhuden (subcutis). Babyens epidermis er ekstra tynn og ikke fullt utviklet, noe som gjør huden deres ekstra følsom. På grunn av dette er ikke bare babyolje og forskjellige kremer nok, men viktigheten av gode klær er også ekstremt viktig. 

Livly Clothing babyklær

Dette var bakgrunnen og starten på LIVLY fordi mammaen og designeren, Lisa Carrol, da hun fødte premature tvillingjenter, Liv og Lilly. Premature babyer har en ekstrem sart hud.

Reisen til i dag å kunne levere babyklær av høyeste kvalitet startet med en anbefaling fra en barnelege. Etter en lang, desperat og utmattende utfordring for å finne hva som kunne kurere huden til de aller minste fra eksem og andre utslett, dro Lisa til landet som er kjent for å produsere den mykeste bomullen – pima bomull. Her besøkte hun bomullsfelt og peruanske markeder der hun fant den håndplukkede Pima bomullen.

Den peruanske måten å produsere den håndplukkede Pima bomullen er en opplevelse i seg selv og langt fra masseproduksjonen som vanligvis brukes i dag. Grunnlegger Lisa Carrols ønske om å produsere de fineste og reneste klærne gjorde at hun ønsket å være involvert hele veien fra skisse av plagget til plagget henger i butikken. 

Allerede etter sin første tur til Peru var hun fast i sin beslutningen: Lisa skulle starte et barneklemerke som tilbyr det mykeste for alle babyer, barn og mødre rundt om i verden.
I 2011 ble LIVLY Clothing grunnlagt og har blitt allerede en internasjonal suksess.


Jeg elsker kvalitet, gjør du?

Jeg er helt forelsket i pima bomull og har lang erfaring med den og Livly babyklær og barneklær var et naturlig valg som merke i nettbutikken min www.recreo.no, når det skulle velges det fineste til baby og barn. Det er en fornøyelse å kunne tilby Livly og pima bomull til mine kunder. Jeg vet at når jeg sender ut babyklær og barneklær i pima bomull, så sender jeg det den fineste og reneste bomullen som er den beste bomullen for barnets sarte hud.

Har du ikke prøvd pima bomull så vil jeg anbefale deg på det sterkeste og prøve den. På den måten kan du kjenne hvor fantastisk pima bomullen føles mot huden din og det fortjener også den sarte babyhuden å oppleve.

Livly Clothing baby og barneklær
Livly Clothing babyklær

Titt innom min nettbutikk www.recreo.no og følg med, for Livly nyheter vil du alltid finne hos meg. Se alle Livly produktene her
Ønsker du å lese mer om Livly Clothing, så kan du titte innom innlegget: LIVLY – BABYKLÆR OG BARNEKLÆR.

Har du tips om andre merker og produkter i pima bomull så tips meg gjerne, jeg er alltid på utkikk etter kvalitetsprodukter.

Har du noen erfaring med pima bomull? Fortell meg gjerne med å legge igjen en kommentar.
Ha en flott pima bomull dag!

Med hilsen fra Brith Hegge 
fra www.recreo.no / www.recreoblogg.no

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This div height required for enabling the sticky sidebar